Masaj balinez - ce este, cum funcționează, principii, efecte, beneficii

Masajul balinez, originar din Bali, așa cum o arată și numele său, este un cocktail relaxant, alcătuit din diferite tehnici de masaj asiatic. Masajul balinez rezultă dintr-un masaj indian, indonezian, chinezesc și din tehnicile medicinei tradiționale ayurvedice. Acesta este o compoziție armonioasă de masaj energetic și de modelaj delicat pentru a-i oferi celui care beneficiază de el un moment unic de relaxare și plăcere.

Terapia prin masajul balinez este o tehnică alternativă care implică localizarea punctelor de presiune de-a lungul liniilor mediane prin frământarea și manipularea țesuturilor moi. Acesta este un tratament practic, folosind o combinație de masaj și întindere, care întărește și eliberează țesuturile moi (mușchii, fascia și tendoanele) și crește gama de mișcare a articulațiilor.

Cum funcționează?

Terapia prin masaj balinez lucrează pe cele douăsprezece linii meridiane de pe întregul corp, fiecare meridian fiind legat de diferite funcții și părți ale corpului. Potrivit învățăturilor orientale antice de vindecare, energia trece de-a lungul acestor linii. Acest flux de energie sau “Qi” este forța vitală a corpului.

Acest masaj oferă relaxarea profundă a minții, precum și a organismului și ajută în provocarea unei bunăstări complete. Terapia crede în conceptul simplu că forța de viață sau Qi menține echilibrul între sănătate și bunăstare. Masajul balinez curăță căile pentru Qi, de exemplu, pentru realizarea unui fizic bun și a unei vieți stabile emoțional.

Acest tip de masaj excelent este eficient pentru persoanele cu nivel scăzut de energie, letargie, circulație proastă, sindrom de colon iritabil, depresie și oboseală. Loviturile lungi, ritmice, practicate de către terapeut răsfață corpul, astfel relaxând mușchii obosiți.

Principiile masajului balinez

Scopul masajului balinez este să ofere pacientului un echilibru perfect între corpul și sufletul său. Armonizarea acestor două elemente îi permite acestuia să se bucure de o bine meritată stare de bine. Uleiurile esențiale sunt foarte utilizate în masajul balinez, printre preferate numărându-se: iasomia, ylang-ylang și lemnul de santal.

Obiectivul unei ședințe de masaj balinez este să stimuleze punctele energetice ale corpului nostru. Odată activate, aceste puncte favorizează circulația sângelui și activează sistemul imunitar al organismului.

Ca toate masajele de proveniență asiatică și masajul balinez este bazat pe elementele naturale care compun universul: apa, focul și aerul. Aceste trei elemente sunt apoi împărțite pe întreg corpul, iar masajul balinez acționează asupra a trei sisteme: sistemul nervos, sistemul hormonal și sistemul digestiv. Tratarea acestor trei sisteme este o sursă de echilibru pentru pacient.

Tehnicile masajului balinez

Uleiurile esențiale stimulează puterea de memorie și oferă alinare în leziunile musculare. Aroma acestor uleiuri este tare și se dovedește a fi benefică. Acest masaj împrospătează și relaxează mintea, energizează trupul și elimină oboseala. Un număr de tehnici de împingere domină această tehnică a masajului balinez. Este o tehnică puternică care reduce toate tipurile de spasme, cu o presiune puternică care modifică starea psihologică și calmează nervii și nu în ultimul rând aduce un echilibru în mintea, sufletul și trupul beneficiarului.

Cum se desfășoară o ședință de masaj balinez?

O ședință de masaj este împărțită în două etape: prima parte constă într-un masaj dinamizant, iar cea de-a doua într-un ritual relaxant. Masajul propriu-zis se desfășoară în felul următor: pacientul stă întins pe o masă de masaj, iar maseurul îi unge trupul cu uleiuri esențiale. Apoi începe masarea. Această primă parte a masajului este foarte energică, practicianul realizând masarea din cap până-n picioare. El face presiune asupra corpului, folosind vârfurile degetelor precum și antebrațele.

Ședința continuă cu o înlănțuire de mișcări de stretching ce sunt destul de blânde pentru piele. Efectuând întinderea, maseurul continuă să facă o presiune mai mică sau mai mare asupra anumitor puncte ale corpului. După această dinamizare a organismului, maseurul face o remodelare a corpului. Remodelarea este urmată de un masaj blând asupra cefei și spatelui.

masaj balinez

VIDEO

masaj balinez