Omletă vegană de năut
Ingrediente
omletă vegană năut
Ingrediente omletă vegană
omletă vegană năut
- 150 g făină de năut
- 260 ml apă (sau lapte de soia neîndulcit)
- 1 linguriță oțet de mere
- 1 linguriță turmeric
- ½ linguriță usturoi granulat
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță sare neagră Kala Namak (cea care dă gustul de ou)
- 1 lingură fulgi de drojdie inactivă (opțional)
- piper după gust
Ingrediente umplutură și topping
omletă vegană năut
- ½ ardei kapia tăiat feliuțe
- 1 mână de ciuperci (eu am folosit pleurotus) tăiate felii
- 1 lingură ulei de floarea soarelui
- sare și oregano uscat
- salata verde, roșii, ridichi, usturoi verde (sau ceapă verde)
- cheddar vegetal (eu am folosit de la verdino) – opțional
Mod de preparare
omletă vegană năut
Instrucțiuni umplutură și topping
omletă vegană năut
- Tăiem ciupercile și ardeiul.
- Într-o tigaie adăugam puțin ulei și călim câteva minute ardeiul și ciupercile până se rumenesc. Le putem condimenta în funcție de gust, eu am adăugat sare și oregano uscat.
- Feliem legumele proaspete.
- (Opțional) Dăm pe răzătoarea mare brânza vegetală. Eu am folosit blocul cheddar de la Verdino.
Instrucțiuni omletă
omletă vegană năut
- Într-un castron adăugăm făina de năut, fulgii de drojdie, usturoiul granulat, sarea neagră, praful de copt, piperul, turmericul și amestecăm bine cu un tel.
- Începem să turnăm apa, adăugând pe parcurs și oțetul, și amestecăm cu telul până obținem o consistență puțin mai groasă ca cea de clătite, fără cocoloașe. În funcție de nevoie, mai adăugați apă.
- Adăugăm pe foc o tigaie antiaderentă, opțional adăugăm un strop de ulei, iar când aceasta s-a încins foarte bine, adăugăm jumătate de compoziție și o distribuim uniform exact ca pe o clătită.
- O lăsăm 3-4 minute până când se rumenește iar partea de deasupra nu mai strălucește.
- Cu grijă, cu ajutorul unei palete întoarcem omleta pe partea cealaltă și o mai lăsăm 2 minute să se rumenească uniform.
- Când omleta s-a rumenit, o mutăm pe farfurie și o umplem cu legumele pregătite la tigaie și cu cele proaspete. Eu am decorat cu usturoi verde și cheddar vegetal.