Terapie cu Ventuze Servicii Terapii AlternativeTerapie cu Ventuze

servicii terapii alternative

50 lei/15 min.

Ideea de bază care se află în spatele terapiei cu ventuze este de a plasa cupe de sticlă sau cupe de silicon pe pielea pacientului pentru a crea un vid, astfel încât sângele este atras la suprafața pielii în anumite părți ale corpului care au nevoie de vindecare. Pielea începe să se „umfle” și să se înroșească în interiorul ventuzei, ca urmare a sucțiunii exercitate de aceasta. După îndepărtarea ventuzelor, pe piele rămân semne vinete, pentru că vacuumul creat determină ruperea vaselor capilare.

Terapia cu ventuze oferă mai multe avantaje, printre care și faptul că ajută la promovarea fluxului sanguin și la creșterea circulației sângelui la nivelul mușchilor și țesuturilor, la aprovizionarea cu oxigen a celulelor, la înlăturarea nodurilor și la eliberarea și scurgerea excesului de fluide și toxine. Terapia cu ventuze se bazează pe convingerea că folosirea aspirației sau a vidului pe anumite puncte ale corpului unui pacient poate ajuta la eliminarea obstrucțiilor în căile energetice naturale din interiorul corpului și, prin urmare, la vindecarea bolilor.

Bandă Banda Kinesiologică Kinesio Taping Benzi Kinesiologice Kinesio Tape

Kinesio Taping / Bandă kinesiologică

servicii terapii alternative

50 lei/aplicare

Kinesio taping este o tehnică de bandajare care susține și stabilizează mușchii și articulațiile, concepută să faciliteze vindecarea naturală a organismului fără să limiteze mișcarea sau flexibilitatea corpului. Stimulând diverși receptori din sistemul somato-senzorial, banda kinesiologică atenuează durerea și facilitează drenajul limfatic. Efectul de ridicare a pielii creează spații mai mari între țesuturi, permițând astfel un aport ridicat de oxigen și o reducere a inflamației în zona respectivă.

Banda kinesiologică trebuie aplicată numai după o evaluare fizică detaliată, făcută obligatoriu de un specialist. Rezultatele evaluării indică mărimea, poziția și strânsoarea benzii kinesiologice, care poate fi aplicată în sute de feluri ca să influențeze sistemul neuromuscular, să atenueze durerea și să reducă inflamația, să crească performanța sportivă, să prevină accidentările, să grăbească vindecarea. Benzile kinesiologice sunt aplicate în diferite condiții, iar în urma evaluărilor, fizioterapeutul va decide care este modalitatea de aplicare cea mai eficientă, specifică afecțiunii pe care o are pacientul.

ERGON IASTM MiofascialErgon (IASTM)

servicii terapii alternative

50 lei/15 min.

ERGON reprezintă o terapie inovativă de mobilizare statică și dinamică a țesuturilor moi cu ajutorul unui instrument medical. Rolul acestei terapii este de a localiza și trata eficient zonele care prezintă fibroză, inflamație cronică sau degenerare. Aceasta tratează deficientele biomecanice ale corpului prin îmbunătățirea rezistenței musculo-scheletale și a dezechilibrelor întregului lanț cinematic. Cu ajutorul instrumentului specializat și designului său ergonomic, terapeutul are posibilitatea de a identifica restricțiile tisulare și de a exercita o presiune corespunzătoare într-o anumită direcție, cu scopul de a trata zona afectată. Manevrele efectuate stimulează zona și astfel începe resorbția fibrozei sau a țesutului cicatricial și sunt inițiate o serie de activități de vindecare care ajută la remodelarea structurilor țesuturilor moi afectate.

servicii terapii alternative