2

Evaluare

servicii kinetoterapie

120 lei/30-60 min.

Anamneza reprezintă un dialog purtat între pacient și terapeut și furnizează informații despre: antecedente heredo-colaterale, antecedente personale fiziologice și patologice, condiții de viață și muncă, noxe, locuință, alimentație cât și anamneză specială. Antecedentele heredo-colaterale se referă la bolile de care au suferit părinții și ceilalți membri ai familiei. Antecedentele personale patologice se referă la principalele afecțiuni de care a suferit subiectul din copilărie și până în momentul efectuării anamnezei.

Examenul clinic este partea explorării clinice în care terapeutul face apel la simțurile sale și eventual la un instrumentar simplu, pentru a evidenția semnele de boală.

Evaluarea aparatului locomotor se realizează imediat ce anamneza și examenul clinic general s-a terminat și ne ajută să căutam toate simptomele pentru stabilirea diagnosticului clinic al afecțiunii (ce aparține exclusiv medicului) și a diagnosticului funcțional al aparatului locomotor (responsabilitatea kinetoterapeutului).

Evaluarea generală efectuată de kinetoterapeut nu are ca scop punerea unui diagnostic medical ci doar verificarea unor realități structurale și funcționale ale sistemului muscular, articular și nervos. Orice problemă care nu a fost deja investigată corespunzător și diagnosticată medical anterior va fi trimisă spre investigare mai amănunțită către un medic de specialitate.

7

Kinetoterapie

servicii kinetoterapie

150 lei/60 min.

Kinetoterapia studiază mecanismele neuromusculare și articulare care îi asigură omului activitățile motrice normale. Kinetoterapeutul evaluează pacientul din punct de vedere motric și muscular și alege programul de exerciții potrivit pentru stimularea mușchilor acestuia, în cazul în care abilitățile sale motorii au fost afectate de o boală sau de un accident. Prin intermediul exercițiilor este vizată redobândirea forței musculare și a capacității de.a face efort, redobândirea controlului și a echilibrului muscular și îmbunătățirea legăturii dintre creier și mușchi. În cazul în care un mușchi este afectat ireversibil, se urmărește antrenarea altor mușchi care să preia parțial din funcțiile celui afectat.

Programele de kinetoterapie sunt special concepute ținând cont de constituția pacientului, vârsta, afecțiunea pe care o are, tipul de activitate pe care îl desfășoară, stadiul de evoluție a bolii și existența altor afecțiuni. Fiecare pacient este abordat individual.

8

Kinetoprofilaxie

servicii kinetoterapie

150 lei/60 min.

Kinetoprofilaxia studiază procesul de optimizare a stării de sănătate și de prevenire a.îmbolnăvirii, organismului uman, cu ajutorul exercițiilor fizice. Aceasta reprezintă un ansamblu de mijloace și metode prin care, în cazul persoanelor.clinic sănătoase sau cu probleme de sănătate minore, se iau măsuri de prevenire a apariției unor stări patologice precum: dureri ale coloanei vertebrale, hipertensiune arterială, exces ponderal, tulburări de postură și dinamică.

Kinetoprofilaxia este considerată ca și parte integrantă și ramură de avangardă a terapiei prin mișcare și constituită pe axioma unanim acceptată în științele medicale conform căreia „este mai ușor să previi decât să tratezi”. Folosirea exercițiilor fizice în scopul menținerii și optimizării stării de sănătate este.astăzi un adevăr unanim acceptat. Este cunoscut de asemenea faptul că integritatea și buna.funcționalitate psiho-somatică are nevoie de o solicitare fizică rațională și continuă dincolo de media posibilităților individuale.

Antrenament Specific - Servicii Sportive Sport ExercițiiAntrenament Specific

servicii kinetoterapie

200 lei/60 min.

Un program complex conceput special pentru a îmbunătății abilitățile fizice, atât cele generale, cât și cele specifice sportului practicat. Programul se adresează sporturilor precum: arte marțiale, fotbal, handbal, rugby, înot, alergare viteză sau rezistență, etc.

În timp ce dezvoltăm abilitățile fizice și senzoriale, stimulăm și zonele cognitive: starea de concentrare maximă, atenția simplă și divizată, încrederea, toleranța la eroare, sprijinul acestui obiectiv, toate calitățile indispensabile în sport. Prin antrenamente specifice se poate face diferența între culorile medaliilor.

Gimnastică Pre/Postnatală - Servicii Sportive Sport ExercițiiGimnastică Prenatală și Postnatală

servicii kinetoterapie

150 lei/60 min.

Programul este conceput special pentru perioada pre/postnatală și cuprinde o combinație de exerciții din pilates, yoga, gimnastică, stretching, respirație, etc. În cadrul ședinței se lucrează toate grupele musculare, exercițiile având o intensitate medie.

Nașterea este un eveniment al corpului în primul rând. Pentru a trece cu bine recomandarea pentru gravide este să își pregătească corpul pentru acest moment frumos dar solicitant.

Stretching - Servicii Sportive Sport ExercițiiTotal Body Stretching

servicii kinetoterapie

150 lei/60 min.

Reprezintă exerciții care presupun întinderi ale mușchilor, acționând și asupra tendoanelor și ligamentelor. Exercițiile de stretching se vor realiza doar după efectuarea în prealabil, timp de 15-20 minute, a unor exerciții de încălzire. Persoanele predispuse la rupturi musculare/întinderi musculare sau tendinite au ca și indicație folosirea regulată a stretching-ului. După efectuarea primelor ședințe se pot resimți ușoare dureri musculare.

BodybuildingBodybuilding

servicii kinetoterapie

150 lei/60-90 min.

Te voi ajuta cu un program personalizat de antrenament pentru dezvoltarea masei musculare, sfaturi despre nutriție și recuperare și nu în ultimul rând consiliere în toate problemele pe care le întâmpini pe parcursul procesului. Spre deosebire de programele clasice de antrenament, o rutină personalizată va face diferența în atingerea nivelului de pregătire fizică dorit de fiecare persoană în parte. Un astfel de plan personalizat este adaptat scopurilor, necesităților, dar și nivelului actual de rezistență al organismului, precum și de eventualele probleme medicale.

servicii kinetoterapie

servicii kinetoterapie

Ședințele de recuperare la domiciliu pot fi filmate, astfel încât tu să poți (re)vedea filmările cu exercițiile oricând dorești (pentru a te asigura că execuți bine mișcările).

servicii kinetoterapie