Cu siguranță nu sunt singurul care a întâmpinat probleme la supermarket în căutarea unui desert bun, delicios dar sănătos și ieftin. Am tot încercat diferite variante, batoane energizante, fructe uscate, biscuiți fără aditivi dar de cele multe ori domolesc pofta de dulce cu fructe proaspete și fresh. Diversific cât de mult pot pentru a nu mă plictisi mereu de aceleași gustări. Dar totuși ce fac atunci când chiar am poftă de ceva dulce? Batoanele energizante și proteice din magazine mi se par foarte foarte scumpe, așa că prefer sa îmi fac singur un desert sănătos de delicios, bomboane raw vegane cu morcov și susan.
Bomboane raw vegane cu morcov și susan
desert raw vegan cu morcov și susan
- Autor: Petre Bogdan
- Tipul rețetei: Desert
- Bucătărie: Raw vegană
- Timpul de preparare:
- Timpul de gătire:
- Porții: 20
Ingrediente
bomboane raw vegane cu morcov și susan
- curmale medii / 15 bucăți
- nuci românești / 200 g
- morcov / pulpă de la ½ kg morcov
- 1 linguriță scorțișoară
- 100 g susan
Mod de preparare
bomboane raw vegane cu morcov și susan
- Se introduc toți morcovii într-un storcător prin presare la rece. Acest storcător va separa sucul de pulpă.
- Bem sucul și introducem pulpa în robotul de bucătărie împreună cu nucile, curmalele hidratate în prealabil 1 oră și scorțișoara. Mixăm până ce se transformă într-o textură omogenă și lipicioasă. Dacă nu avem storcător atunci pur și simplu dăm morcovii prin răzătoarea mică!
- Începem și creăm bomboanele în palme una câte una. Dimensiunea depinde foarte mult de preferințele voastre.
- Adăugăm susanul într-o tigaie și îl perpelim puțin amestecând constant în el pentru a nu se arde. Culoarea susanului se va transforma într-un galben pal.
- Punem susanul într-o farfurie și una câte una tăvălim bomboanele de morcov în susan astfel încât să le acoperim complet cu minunata aromă a semințelor.
Le introducem 30 minute la frigider și apoi un deliciu … Să le împărțiți alături de cei dragi!