Magneziu Bisglicinat - ce este, rol, efecte, beneficii, indicații, doza,

Magneziul este un mineral esențial pentru funcționarea corespunzătoare a corpului uman. Este implicat în peste 300 de procese biochimice în organism și este necesar pentru sănătatea inimii, a oaselor, a mușchilor și a sistemului nervos. Există diferite forme de suplimente de magneziu pe piață, iar una dintre cele mai populare este magneziul bisglicinat. În acest articol, vom explora beneficiile, utilizările și importanța nutrițională a magneziului bisglicinat.

Ce este magneziul bisglicinat?

Magneziul bisglicinat este o formă specifică de magneziu, în care magneziul este legat de două molecule de glicină. Acest lucru face ca magneziul bisglicinat să fie bine absorbit în tractul gastrointestinal, deoarece glicina este un aminoacid care ajută la transportul magneziului în celule. Datorită acestei absorbții eficiente, magneziul bisglicinat este adesea preferat de persoanele care au dificultăți în a absorbi alte forme de magneziu.

Beneficiile magneziului bisglicinat

magneziu biglicinat

 1. Absorbție îmbunătățită: Una dintre cele mai mari avantaje ale magneziului bisglicinat este absorbția sa eficientă. Acest tip de magneziu se absoarbe bine în intestinul subțire, ceea ce înseamnă că mai mult magneziu ajunge în fluxul sanguin, comparativ cu alte forme.
 2. Sănătatea inimii: Magneziul este esențial pentru buna funcționare a inimii. Consumul adecvat de magneziu poate ajuta la menținerea tensiunii arteriale în limite normale, la reglarea ritmului cardiac și la reducerea riscului de boli cardiovasculare.
 3. Sănătatea oaselor: Magneziul este, de asemenea, crucial pentru sănătatea oaselor. Ajută la absorbția calciului în oase și țesuturile moi, menținând astfel densitatea osoasă adecvată și prevenind osteoporoza.
 4. Reducerea stresului și anxietății: Magneziul are un rol important în reglarea sistemului nervos. Suplimentarea cu magneziu bisglicinat poate ajuta la reducerea stresului și anxietății, precum și la îmbunătățirea somnului.
 5. Funcția musculară: Acest mineral este esențial pentru contractarea și relaxarea corectă a mușchilor. Magneziul bisglicinat poate ajuta la prevenirea spasmelor musculare și.a crampei.
 6. Digestie sănătoasă: Magneziul are un rol important în contracția mușchilor din tractul gastrointestinal, ceea ce contribuie la mișcarea alimentelor prin intestin. Consumul adecvat de magneziu poate ajuta la prevenirea constipației.
 7. Controlul zahărului din sânge: Magneziul poate ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge în limite normale și poate fi benefic pentru persoanele cu diabet de tip 2.

Utilizări ale magneziului bisglicinat

Magneziul bisglicinat poate fi utilizat într-o varietate de situații, inclusiv:

 1. Suplimentare alimentară: Dacă dieta unei persoane nu furnizează suficient magneziu, suplimentarea cu magneziu bisglicinat poate ajuta la acoperirea nevoilor nutriționale.
 2. Sprijin pentru sănătatea inimii: Persoanele cu probleme de tensiune arterială sau cu risc crescut de boli de inimă pot beneficia de suplimentarea cu magneziu bisglicinat.
 3. Controlul stresului și al anxietății: Persoanele care se confruntă cu stres cronic sau anxietate pot utiliza magneziul bisglicinat ca parte a strategiilor lor de gestionare a stresului.
 4. Menținerea sănătății oaselor: Pentru prevenirea osteoporozei sau pentru susținerea sănătății oaselor, magneziul bisglicinat poate fi inclus într-un regim de suplimentare.

Doza de magneziu recomandată

Doza recomandată de magneziu poate varia în funcție de vârstă, sex, nivelul de activitate și alte factori individuali. În general, doza zilnică recomandată (DZR) pentru magneziu poate fi în jur de:

 • Pentru adulți bărbați: aproximativ 400-420 miligrame (mg) pe zi.
 • Pentru adulți femei: aproximativ 310-320 mg pe zi.

Aceste cifre pot varia ușor în funcție de sursele de informații și ghidurile dietetice, dar sunt valori aproximative generale. Este important să țineți cont că necesarul de magneziu poate varia în funcție de circumstanțe individuale, cum ar.fi sarcina, alăptarea, boala sau exercițiul fizic intens. De asemenea, este posibil să aveți nevoie de mai mult magneziu dacă sunteți expuși la factori de stres sau luați anumite medicamente care pot afecta absorbția de magneziu.

Importanța nutrițională a magneziului bisglicinat

Magneziul este esențial pentru sănătatea generală și buna funcționare a corpului. Deficiența de magneziu poate duce la o serie de probleme de sănătate, inclusiv hipertensiune arterială, boli de inimă, osteoporoză și tulburări ale sistemului nervos. Magneziul bisglicinat oferă o modalitate eficientă de a satisface necesitățile nutriționale ale organismului în ceea ce privește magneziul.

Concluzie

Magneziul bisglicinat este o formă de magneziu care oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Datorită absorbției sale eficiente și a rolului său esențial în funcționarea organismului, magneziul bisglicinat poate fi.o alegere excelentă pentru cei care doresc să-și îmbunătățească starea de sănătate, să-și mențină inima și oasele sănătoase și să gestioneze stresul și anxietatea. Cu toate acestea, este întotdeauna important să discutați cu.un profesionist în domeniul sănătății înainte de.a începe orice program de suplimentare pentru a vă asigura că este potrivit pentru nevoile dvs. individuale.