Osteodensitometrie Osteodensitometria DEXA

Osteodensitometrie (DEXA) – ce este, pregătire, cum decurge, riscuri

Osteodensitometria (DEXA) este investigația paraclinică de măsurare a densității osoase prin care se poate pune diagnosticul de osteoporoză. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ce este osteodensitometria…
Electromiografie Electromiografia EMG ce este, cand, cum, de ce, test nervi, test muschi, recomandari, aplicatii, contraindicatii

Electromiografie (EMG) – ce este, pregătire, cum decurge, contraindicații

Electromiografia (EMG) este o procedură care evaluează funcția nervilor și a mușchilor. Acest examen este indispensabil în stabilirea unui diagnostic exact în patologia sistemului nervos periferic. Ce este electromiografia? Atunci…
Ecografie Ecografia – ce este, pregătire, cum decurge, contraindicații, pret, bucuresti

Ecografie – ce este, pregătire, cum decurge, contraindicații

Ecografia este un rezultat al dezvoltării tehnologiei sonarelor în timpul celui de-al doilea război mondial. Un dispozitiv portabil pus în contact cu pielea pacientului produce unde ultrasonore de frecvență înaltă și receptează…
C.T. CT Computer Tomograf Tomografie cand este recomandat, ce este, cum se face, cat duraeaza, iradiaza, doare, contraindicatii, indicatii, aplicatii

CT (Computer Tomograf) – ce este, pregătire, cum decurge, contraindicații

Tomografia computerizată/Computer tomograf (CT) a revoluționat medicina permițând medicilor să vadă boli care în trecut erau descoperite numai cu ajutorul chirurgiei sau autopsiei. Examinarea prin tomografie computerizată (CT) este…
Radiografie Radiologie Raze X

Radiografie – ce este, pregătire, cum decurge, contraindicații

Radiografia este în continuare cea mai frecvent folosită metodă imagistică radiologică. Este o examinare sigură atunci când este efectuată de către radiologi și tehnicieni special pregătiți să minimizeze expunerea la radiații.  Este…
R.M.N. RMN I.R.M. IRM rezonanta magnetica nucleara

RMN – ce este, pregătire, durată, contraindicații, efecte adverse

În 1977 a fost efectuată prima examinare a unei persoane cu ajutorul rezonanței magnetice, iar producerea imaginii a durat 5 ore cu acest aparat care a fost numit "Indomitable". După câteva decenii imagistica prin rezonanță magnetică…
Umflă picioarele Picioare umflate tratament, remediu, alimentatie, ceai

De ce ni se umflă picioarele? – ce înseamnă, semne, cauze, tratament

De ce ni se umflă picioarele? Umflarea picioarelor este un simptom relativ frecvent la majoritatea oamenilor. În sine, ea nu reprezintă o boală, ci mai degrabă simptomul unei boli subiacente. Umflarea gleznelor și a picioarelor de…
Cârcei Cârceii Cârcel

De ce apar cârceii? – ce înseamnă, semne, cauze, tratament

Cârceii sunt contracții involuntare ale mușchilor, foarte dureroase, cauzate de cele mai multe ori de o deficiență de minerale în corp (calciu, potasiu sau magneziu). Acestea pot dura de la câteva secunde la câteva minute. Cârceii…
Contractura musculara Contracturi musculare - spate, remedii, tratament, cauze, diagnostic, medicamente, pastile, masaj, kinetoterapie, fizioterapie

De ce apar contracturile musculare? – ce înseamnă, cauze, tratament

Contractura musculară reprezintă scurtarea dureroasă a fibrelor țesutului moale (a mușchiului), fără asociere cu depolarizarea membranei musculare. Contractura musculară este considerată un exces al tonusului muscular, prin menținerea…